Известие

Collapse
No announcement yet.

Разход на 146 1.9 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Разход на 146 1.9 JTD

Имам колата от 3 месеца и вече съм сигурен за разхода й
    Карам с нафта от лукойл и добавка хелиус. Колата върви добре стигал съм и до 4700 оборота. Всички консумативи са сменени, даже съм почистил дебитомера(нямаше разлика във вървенето).
    Разхода извън градско: магистрала 140-150 + немагитрала 130 и изпреварвания - с 50% климатик 6,55 литра на 100.
    Разход в София градско с галене на педала и от време на време удоволствие е 10 литра, което не ми се струва нормално.
    Карал съм я на диагностика във Ванто- всичко й е на ред.
    Та дайте съвет за този разход.
    10х предварително.
    ALFA ROMEO 146 1,9 JTD '00

Re: Разход на 146 1.9 JTD

Много зависи от маниера на каране. Крал съм само с еко-елда с/без добавки "Gold Eagle" , както и с shell V-power. Над 6/100 не съм вадил никога извънградско, като скоростите, които поддържам са същите като тези, които си споменал. Оставям настрана каране с 160-180+ по магистрала, когато ми изгори сигурно над 7/100, ама това не се брои

По отношение на градското, въпросът е много спорен. повече от половин година, откакто имам колата, съм засичал разхода. Колебаел се е м/у 7.5 - 9/100, като в по-голямата си част е бил над 8/100. Говоря за каране на къси разстояния (често пъти температурата едва достига работната), в задръствания и светофари на всеки 15 метра (който е карал във Варна през последните няколко месеца, знае за какво става въпрос) + това я държа на празен ход по 1-2 мин при студен старт и около 1 мин чакам преди да загася (ако съм я натискал и повече от 1 мин я държа).
    10/100 разход би трябвало да ти дава при екстремални градски условия. Имало е подобни теми за този двигател и съм останал с впечатлението, че 1.9 жтд (били те на 145/6 или на 156) горят под 7.5/100. Чувал съм за 1.9 Тд, които горят 6.5-7/100, което ми е много трудно да повярвам. Аз имам други наблюдения от моята кола, още имам позната с чисто нов ярис 1.4 Д4Д, 90 коня, който гори 7.5/100 градско

А защо си чистил дебитомера? Профилактика, или е имало съмнения за него? При всички положения, ако се разровиш из форума, ще намериш доста противоречиви мнения за чистенето на дебитомер. Ако е тръгнал, само нов ще оправи работата
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Колегата да сподели какъв му е обичайният маршрут, за да му поставят по-точно диагнозата. Защото има кръстовища в софия, които вдигат разхода с два литра .
      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Маршрут

Разстоянието ми до работа е 3,6 км. тръгвам от светофара на България и Гоце Делчев, през НДК и спирам до х-л Хемус. По задръстванията съм кротък до 1700 оборота. Като има възможност обаче я понастъпвам, но това е 1-2 пъти и то до 3000 оборота.

Comment

Ами според мен колата ти се кара само студена и затова е високият разход. Като запалиш чакш ли да загрее или веднага тръгваш?
          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

от сега мога да ти кажа, че и зимата ще имаш същия разход, въпреки че ще е без клима На такова късо разстояние тя почти няма да ти загрява. Аз зимата въртя допълнително, че да се вдигне стрелката над 40-50 градуса, че иначе от нас до офиса не мръдва въобще.

10/100 е нормално няма се плашиш
            _______
            146 JTD - ex

Comment

Първоначално публикувано от Evgenibgr
              Карам с нафта от лукойл и добавка хелиус. Колата върви добре стигал съм и до 4700 оборота. Всички консумативи са сменени, даже съм почистил дебитомера(нямаше разлика във вървенето).
              Разхода извън градско: магистрала 140-150 + немагитрала 130 и изпреварвания - с 50% климатик 6,55 литра на 100.
              Разход в София градско с галене на педала и от време на време удоволствие е 10 литра, което не ми се струва нормално.
              Карал съм я на диагностика във Ванто- всичко й е на ред.
              Та дайте съвет за този разход.
              10х предварително.
              лукойл нафта с добавка хелиос - май си мразиш колата а? я да пробваш с ЕкоЕлда + ГолдЕагле.
              самият факт, че си чистил дебиломера значи, че той не работи кат хората.
              а термостат смени ли с консумативите?
              Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
              Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Първоначално публикувано от koolio
                Ами според мен колата ти се кара само студена и затова е високият разход. Като запалиш чакш ли да загрее или веднага тръгваш?
                да загрее? ти на място можеш 1/2 ден да я чакаш да загрее - тва е дизел.
                аз мойта само студена я карам и дава под 8 градско и 5.3 извън.
                Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV

Comment

Първоначално публикувано от vladu
                  ...аз мойта само студена я карам и дава под 8 градско и 5.3 извън.
                  Е откога дава 8/100 градско пък твойта бе?!
                  _______
                  146 JTD - ex

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
                    ...аз мойта само студена я карам и дава под 8 градско и 5.3 извън.
                    Е откога дава 8/100 градско пък твойта бе?!
                    откак не я газим зловещо. 7,8 даде последно.

Comment

[/quote] лукойл нафта с добавка хелиос - май си мразиш колата а? я да пробваш с ЕкоЕлда + ГолдЕагле.
                      самият факт, че си чистил дебиломера значи, че той не работи кат хората.
                      а термостат смени ли с консумативите? [/quote]

Термостата си е добре. А "дебилометра" го почистих профилактично- напръсках го с WD40 и после с обезмаслител.
                      Нафтата на Еко я пробвах и ти казвам че това беше друга кола, просто не вървеше. Преди това бях с ОМV и беше по-добре от ЕКО-елда.

Comment

Нафтата на Еко я пробвах и ти казвам че това беше друга кола, просто не вървеше.
                        хмм целия форум кара с тая нафта и е обявена за Но1. странно. къде ходи на диагностика?

Comment

Нафтата на Еко я пробвах и ти казвам че това беше друга кола, просто не вървеше.
                          хмм целия форум кара с тая нафта и е обявена за Но1. странно. къде ходи на диагностика?

Диагностиката беше във Вантотрейд. Казаха че колата е наред и грешките в компа били от преди 100 000 км. А сега колата уж по компа била на 222400 км

Comment

а за разхода кво ти казаха? мойта харчеше 10 когато беше с мъртъф термостат и полудял(чистен) дебиломер. иначе след чипа и до 11 съм докарвал ама и зимах душичката ...

Comment

RE

За разхода извънградско казаха че е нормално, а за градско не било обектовно защото Софийското градско е много натоварено.
                              А възможно ли е някой температурен датчик да лъже ЕCU-то и помпата да пуска повече нафта от нужното?

Comment

Working...
                              X